26 Kasım 2012 Pazartesi

Jiayu G3


Tüm dünyada uzun zamandır beklenen Çin'in uzman telekomünikasyon devlerinden Jiayu firmasının üretimiş olduğu amiral gemisi G3 modeli birçok teknik aksaklıktan sonra kullanıcılara ulaşmış bulunmakta.
 Çin var gücü ile Dünyaya teknoloji pompalamaya devam ediyor ve bunu akıllara durgunluk verecek fiyatlarla   başarıyor Jiayu firması 200$ bandında satışa sunduğu G3 modelini yaşadığı üretim lisansı alma problemini hallettikten sonra  piyasaya sürdüğü ürünlerin ekran problemi yüzünden piyasadan toplanması sorununu da aştı ve uzakdoğulu satış siteleri sayesinde tüm dünyaya ulaştırmayı sonunda başardı.
Öncelikle marka takıntınız yok ise Ucuz bir klon telefon alıp marka desteğinden uzak kalmaktansa kendine has tasarımı ve kimliği olan bir ürün almanızı tavsiye ederiz ki değerli teknoloji meraklıları olarak sizler tüm dünyadaki kullanıcılarla bilgi paylaşımında bulunup destek almanız daha kolay olabilsin. 

Dilerseniz JiaYu G3 ile ilgili tüm sorularınızı bloga yorum yaparak sorabilirsiniz memnuniyetle cevaplandırırız. 

44 yorum:

  1. Merhaba;

    Telefon ile ilgili tüm sorularınızı burdan cevaplayacağım.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. iyi günler bu telefonu nereden temin edebilirim

    YanıtlaSil
  3. İmei değiştirme nasıl yapıyoruz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bugün aldım, şimdiden öğrenelim dedik..

      Sil
    2. mobile uncle programı ile halledebilirsiniz

      Sil
    3. tşkler, markette bu program mevcut ama anlatımınıda yapsanız sevinirim.

      Sil
    4. Sorunuzun cevabı aşağıdaki linkte http://www.jiayuturkey.blogspot.com/2012/12/jiayu-g3-imei-degistirme.html - Jiayu G3

      Sil
  4. ÇETİN DEMİREL20 Ocak 2013 14:00

    Türkiye de o kadar saçma sapan kalitesiz telefon satıp da böyle kaliteli ve ucuz telefonları getirip satacak kadar beyne sahip bi tane sermaye sahibi adam yok mu arkadaş. Milletin canına dayamışlar 2100 küsür TL lik İphone ve Samsungları. Bu kafayla bu millet adam olmaz. Sanki ülkemizde telefon üreten firma varmış gibi bir de gümrük belası var başımızda. Fahiş vergiler ne yazık ki başa bela. 3 kuruşluk şey gümrük vergisi binince oluyor 30 kuruş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;

      Malesef Çetin Bey teknolojiye ulaşmak bukadar uygunlaşmışken bizler bundan mahrum kalıyoruz.
      Fakat Jiayu firmasının ünümüzdeki yıllarda dünyaya açılma hedefi de mevcut belki birgün bizim insanımızada nasip olur kaliteyi uygun fiyatlara almak.

      Saygılarımla

      Sil
  5. ÇETİN DEMİREL25 Ocak 2013 13:30

    Bu telefona Android'in sonradan çıkan veya çıkacak olan sürümlerini yüklemek mümkünmüdür acaba? Yada telefonun kendisinde update seçeneği mevcut mudur?Cevaplarsanız sevinirim.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adroid sürüm yükselttikçe jiayu mühendisleride üst sürümleri telefona uyarlayıp sunuyorlar.Blogda payaştığımız ufak tefek birkaç teknik işlemden sonra telefon içerisinden update yapılabilmektedir.

      Sil
  6. Telefonu 475 tl aldım 1 yıl garanti dedi ama garantisini nasıl kullanırız bilemiyorum. Uluslar arası garanti mevcut.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;

      Volkan Bey hayırlı olsun telefon arıza yaparsa çindeki fabrikaya göndermek durumundasınız garanti ancak o şekilde kullanılabilir.

      Sil
  7. Merhaba

    Semih Bey öncellikle cihazlarınızı iyi günlerde kullanmanızı dileriz.

    Benim kullandığım en sağlık rom 4.0.4 sürümüydü çünkü 4.1.2 sürümü daha beta aşamasında telefon elinize geldiğinde 4.0.4 sürümüyle gelecektir muhtemelen yani güncelleme yapmanıza şimdilik gerek yoktur ama ben son sürümü görmek isterim derseniz blogumuzdaki http://www.jiayuturkey.blogspot.com/2013/01/jiayu-g3-jelly-bean-sp-flash-tools.html linkindeki adımları dikkatlice uygulayarak en güncel roma sahip olma imkanınız mevcut rom güncellemeniz şart değil.

    Rom güncellemelerinden sonra sms ve internet ayarları otomatik olarak güncellenir sizin birşey yapmanıza gerek yoktur.

    İmei ile ilgili paylaştığımız makalemizdeki adımlar tamamen tarafımızca ve blog okurlarımız tarafından uygulanmış ve onaylanmıştır sorun yaşadığınız kısmı söylerseniz yardımcı olabiliriz.

    Cihaz ile ilgili değerli yorumlarınız bizim için önemli teşekkür ederiz.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  8. Aksii diyorki (;
    Merhaba, IMEI değiştirme işlemini uyguladım 1. hat için IMEI dğişti ancak 2. hat için IMEI değişmedi. Neden olabilir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba

      Komutu yanlis yazmis olabilirsiniz.

      Sil
  9. Bu telefonun kamera kalitesi ile ekran dokunus hassasligi hakkinda bilgilendirilmek istiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de Merhaba

      Ekran dokunus hassasiyeti mükemmel kamera performansi icinde blogda cihazla cekilen fotograflar paylastik detayli incelemeler yaptik ufak bir arastirma ile cihaz ile ilgili bircok bilgiye sahip olabilirsiniz

      Saygilarimla

      Sil
    2. Sorularimizi yanitsiz birakmadiginiz icin tesekkür ederiz,
      Saygilar Bizden,

      Sil
  10. Merhaba
    görüntülü görüşme özelliği ile ilgili ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz. Nasıl ayarlanır detaylar nelerdir?

    YanıtlaSil
  11. Selamlar. Jiayu g3 telefonumda mesaj yazarken veya internete çıkarken klavye hiç bir şekilde ekrana gelmiyor. Sadece sesli giriş ile girebiliyorum. Fabrika ayarlarına döndürmek istemedim. Bu sorunu nasıl çözerim? Sorun neden kaynaklanıyor?

    YanıtlaSil
  12. Merhaba;

    Ayarlardan dil ve giriş kısmından klavye ve giriş yöntemlerine gelin eğer cihazınızda yüklü bir klavye var ise orda görünecektir yoksa swiftkey3 isimli mucize klavye aplikasyonunu android marketen indirip yüklediğinizde klavye olarak bu kısımda görmelisiniz.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  13. Deneyeceğim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba;

    Bahsettiğiniz konu yazılımsal bir durum ve sanırım sadece sizin karşlaştığınız bir durum çünkü bizde birçok internet bankacılığı aplikasyonu kullanıyoruz fakat böyle bir sorunla karşılaşmadık ve bahsettiğiniz sıkıntıyı diğer kullanıcılardanda duymadık isterseniz sorununuzun derinine inip tam olarak neden kaynaklandığını bulmaya çalışınki yorumlarınız yanıltıcı olmasın...

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  15. Merhaba ben telefonu alalı 2 hafta oldu bi sorunum var arama yaparken telefonu kulağıma götürürken ekran kararıyor sonrasında elimi aşağı indirdiğimde ekran hala karanlık kalıyor ve bazen ekran geliyor ama çoğunlukla karanlık kalıyor bu durum canımı sıkıyor lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;

      Cihazı kulağınıza götürdüğünüzde ekranın kapanması normal fakat geri indirdiğinizde ekranın aydınlanması lazımdır bu cihazın sensöründen kaynaklanan bir özellik öncelikle sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu anlamak lazım fabrika ayarlarına dönmeyi denediniz mi eğer buna sonradan kurulan bir aplikasyon neden oluyorsa yada mühendislik ayarlarında bir değişme olduysa bu şekilde düzelebilir bundanda sonuç alamazsanız farklı bi android versiyonuna geçmeyi deneyin eğer söylediklerimiz çözüm olmaz ise sorununuz donanımsaldır.

      Birde unutmadan bahsettiğimiz sensör ön kameranın yanındaki dikdörtgen morumsu kısımdır üzerinde ekran koruyucu jelatin gelmemelidir.

      Saygılarımla

      Sil
    2. Tekrar merhaba eğer bunun sensörü bahsettiğiniz morumsu kısım ise onu şöyle test ettim ekran ışığını otomatik yapıp oraya ışık tuttum ışık tututuğumda ekran daha fazla aydınlanıyor ışık tutmadığımda ise ekran ışığı kısılıyor önünde jelatin yok sanırım yazılımsal bilmiyorum doğrumu test ettim bilmiyorum teşkkürler.

      Sil
    3. Bahsettiğiniz kısmı görüşme yaparken parmagınız ile kapatın kapattığınızda ekranın sönmesi parmagınızı çektiğinizde ekranın aydınlanmadı lazım test bu şekilde ama yaptığınız testtende sensörde bir arıza olmadığını düşünüyorum sorun yazılımsal olabilir fabrika ayarlarına dönmeyi deneyebilirsiniz.

      Sil
  16. 4.0.4 ten yedekleme yapmistim. 4.1.2 bu bilgileri attigimda bazi yeni surum ozellikleri yok oluyor. Ornegin ayarlar>ekran>tema bolumunde normalde 4 farkli renk vardi. Titanium dan dosyalarimi geri getirdikten sonra. Tema renkleri bire indi suanda sadece mavi renk var. Fabrika ayarlarina gonmeden halledebilir miyim? O renkleri geri getirmek icin bir kac defa fabrika ayarlarinA donmek zorunda kaldim. Hersey eski surumden dosyalarimi geri getirdikten sonra oluyor.

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. Süleyman Toprak26 Mart 2013 10:30

    Hocam ben G2 1 gb ram, G3 ve lenovo A789 arasında kararsızım. Performans, kalite ve şarj süresi konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Suleyman Bey,

      Saydigniz modeller arasinda G3ü siddetle tavsiye ederiz.

      Sil
  19. jiayu g3 ün SAR değeri nedir?

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Hakan Bey,

    2den yukari olamaz cunku çin hükümeti 2 üzerinde üretim lisansi vermez içiniz rahat olsun.

    YanıtlaSil
  21. SELAM
    BEN G3'Ü YENİ ALDIM 3 GÜNDÜR KULLANIYORUM,BENİM SIKINTIM TİTREŞİM İLE İLGİLİ ÇALIŞTIĞIM ORTAM ÇOK GÜRÜLTÜLÜ TELEFONUN SESİNİ DUYMAM İMKANSIZ ,TİTREŞİMİDE BANA ZAYIF GELDİ ARAMA GELDİĞİNDE TİTREŞİMİ ÇOK AZ HİSSEDİLİYOR.
    TİTREŞİMİ ARTTIRMANIN BİR YOLU VEYA AYARI VARMIDIR?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;

      Malesef titreşim arttırma gibi bir ayar söz konusu olamaz.

      Sil
  22. MERHABALAR, ONLINE ALISVERIS SITELERINI KULLANMAYIPTA DIREK CININ HANGI SEHRINDEN ALABILIRIZ TELEFONU, ARADA GIDIP GELIYORUMDA TESEKKURLER SIMDIDEN. ferdishim@hotmail.com

    YanıtlaSil
  23. Merhaba,

     Adres: 1A005 Longgang District Shenzhen Chi Kin Meydanı (cadde mağazaları batı tarafında) 
     Tel: 15989413027 adresinden cihazi satin asabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba , jiayu g3 telefonu alalı 1 hafta oldu, ekranında yukarıdan aşağıya doğru beyaz çizgiler oluştu ve titreme yapıyor, aynı sorunu yaşayan oldumu, neden olabilir acaba cevap verirseniz sevinirim, iyi çalışmalar. youtube de videosunuda buldum aynen benim sorum.
    http://www.youtube.com/watch?v=KP_M1_zuC_8

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;

      Anlaşıldığı kadaryıyla donanımsal bir arıza.Arıza çıkaran parçalar ekran,anakart ekran arasındaki kablo bağlantısıdır büyük ihtialle usta bir telefon tamircisi üstesinden gelecektir tahminimce.

      Sil
    2. Teşekkürler cevabınız için.

      Sil