6 Ocak 2013 Pazar

Jiayu G3 Flash Recovery-Recovery Moduna Giriş Teknikleri Bölüm 2


RECOVERY MENÜSÜNE GIRIŞ YÖNTEMLERI 2


Daha önce size farklı bir yöntem göstermiştim onda başarısız olanlar bu teknikten faydalanabilirler bu teknik önceki yönteme göre uygulanması daha basit ve pratik.Yanlız telefonunuzun işletim sisteminin çökmemiş ve açılabilir durumda olması gerekiyor yani acil durumlarda bu yöntem geçersiz oluyor.Aşağıda anlatacağım teknik geçici bir çözümdür.
 http://www.jiayuturkey.blogspot.com/2012/12/jiayu-g3-flash-recovery-recovery-moduna.html linkinde anlattığım yöntem ise daha sağlıklı ve kalıcı bir yöntemdir başarabilirseniz onu tavsiye ederim.


Merhaba arkadaşlar biliyorum bu aralar birçoğunuzun eline telefonlarınız ulaştı.İmei değiştirme yazımı uyguladıysanız şimdi sıra birçok pro android kulanıcısının ihtiyacı olan recovery menüsüne giriş yazımı sizlerle paylaşacağım.

Recovery mode nedir?

-Herkes gibi sizlerde telefonunuza birçok program yükleyecek rootlayacak ana dosyalarında modifikasyonlar yapmaya çalışacaksınız bu esnada yapılan yanlış hareketler yada anlayamadığınız bir durumdan dolayı android işletim siteminde işler aksi gidebilir, belkide telefonunuz hiç açılmaz hale gelir.
-Android versiyonlarınızı yükseltmek isteyeceksiniz.
-Custom rom denilen modifiye edilmiş işletim sistemi versiyonları ile hem görsel olarak daha göze hitap eden hemde extra performans sağlayan android versiyonlarını telefonlarınıza kurmak isteyeceksiniz.
İşte bu ve buna benzer birçok durum için recovery modu ziyaret etmeniz gerekecek.


Recovery mode giriş için 

Telefon kapalıyken ses yükseltme tuşuna ve telefonu açma tuşuna aynı anda basılı tutulur.Fakat Jiayu G3te recovery mode menüsü kapalı olarak sadece yatan ünlem işaretli android resmi ile gelir.Bunu düzeltmek için telefonun recovery mod sektörünü yeniden yapılandırmamız gerekiyor buna recovery flashing işlemi deniyor.Bunun için:

Daha önce size farklı bir yöntem göstermiştim onda başarısız olanlar bu teknikten faydalanabilirler bu tekni önceki yönteme göre uygulanması daha basit ve pratik.

Gerekli dosyalar:

1.Link:Mobile Uncle Google Market 
2.recovery indir

Uygulanışı:

1.Mobile Uncle aplikasyonunu telefona kurunuz.

2.recovery dosyasını indirip unrar edip içindeki recovery.img dosyasını sd kartınızın ana dizinine atınız.

3.mobie uncle aplikasyonunu çalıştırıp update recovery seçeneğini seçiniz.

4.En üstteki dosyayı seçip are you flash recovery sorusuna tamam diyiniz,into recevery mode sorusuna tamam diyiniz telefon yeniden başlayıp cwm flash recovery moduna geçmiş olacak.

İşlem bu kadar...

Yukarıdaki makalenin her hakkı saklıdır izinsiz paylaşım alıntı yapmayınız.teknik aksaklıklardan oluşan arızaların sorumluluğu kullanıcıya aittir.

17 yorum:

  1. ben recovery moda girdiğimde sdcard mount olmuyor.
    önceden oluyordu. hafıza kartını değiştirince olmamaya başladı.
    biçimlendirip tekrar deneyeceğim.
    Bu arada paylaşımlarınız için teşekkürler.
    Custom romlar ile ilgili de bir bölüm oluşturulabilir mi.
    LEWA romu denedim. sitesindeki en son yayınladıkları rom çok güzel. ancak türkçe seçeneği yok. ingilizce yapsam bile bazı yerler çince kalıyor. türkçe desteği koysalarmış gayet başarılı bir rom.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar hafıza kartının içindeki dosyaları görüyorsanız telefon rootlu ise sorun olmaması lazım aslında.
      Custom romlar meselesine gelince gidişatı takip etmekteyiz.Bahsettiğiniz sorunlardan dolayı rom payaşımı kısmına gelmedik
      Yani henüz stabil çalışacak ve türkçe desteği olan bir rom bulamadık sizleri sırf rom olsun diye eksik romlarala oyalamak istemeyiz.
      Fakat yakın zamanda android 4.1 jelly bean versiyonu resmi olarak yayınlanacak en sağlıklısı onu beklemek diye düşündük takipteyiz yayınlandığı gibi deneyip sizlere sunacağız...

      Sil
  2. ustadım aynı sekilde yazdıklarını yaptıgım zaman telefon restart attıgında açılıştaki yeşil logo da takılı kalıyor ve de cwm menüsüne giriş yapılmıyor bu konuda bir yardımın olabilirmi ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerekli dosyalar kısmındaki recovery.rar dosyası sıkıştırılmış dosyadır onu unrar edip içindeki recovery.img dosyasını kullanınız.

      Sil
    2. tabiki rardan çıkardım :) ama olmuyor sanırım bir sıkıntı var ..

      Sil
    3. Alptuğ Bey telefonunuz rootludur umarım.

      Sil
    4. rootlu falla denemediğim yöntem kalmadı flashtool ile atmaya çalıştığımdada need all images hatası alıyorum sürekli hiç bir şekilde atamadım baya da sinir olmadım değil...

      Sil
    5. Merhaba Alptuğ Bey;

      Blog içerisinde tüm dünyada kullanılıp onaylanmış 2 tekniği paylaştık isterseniz tüm adımları dikkatlice okuyup yavaş yavaş uygulamaya çalışınız ilginize teşekkür ederiz...

      Sil
  3. Hafıza kartını biçimlendirip tekrar denedim.ama yine olmadı.
    Acaba bu recovery 8gb desteklemiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mümkünse başka bir hafıza kartı ile deneyiniz.Eğer çalışırsa çalışan hafıza kartının dosya biçimi ile formatlayın ve recovery.img dosyasını formatladığınız karta atmayı unutmayın.

      Sil
    2. Unutmadan ekleyeyim gerekli dosyalar kısmındaki recovery.rar dosyası sıkıştırılmış dosyadır onu unrar edip içindeki recovery dosyasını kullanınız.

      Sil
  4. Merhaba Jiayu G2 CWM yada orjinal recovery.img dosyası var mıdır? Rom yüklemeye çalışırken recovery çalışmaz oldu.
    G3ün recoverysi uymadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Ahmet bey yukaridaki makaledeki linklerde cwm recovery mod imaji bulunmaktadır ve tum mtk islemciler icin uyarlanmistir yani g2yede uyar uygulamada hata yapmis olmalisiniz adimlari dikkatlice tekrar deneyiniz.

      Sil
  5. Terminal emulator ile /dev/recovery dizinine yazdım. Mobileuncle ile updateledim ama yinede olmadı.

    YanıtlaSil
  6. Ahmet bey terminal emulatorle bir isiniz yok recovery img dosyasini sd karta atip mobile uncle programiyla calistirmalisiniz makalede yazilanlari uygulayin olacaktir.

    YanıtlaSil
  7. http://www.needrom.com/mobile/jiayu-g2-4/
    Bu yabancı sitedeki romu telefona yüklemeye çalıştım. Son adımlardaki "dd if=mnt/sdcard/recovery.img of=/dev/recovery" komutunu yazdım olan oldu. Artık recovery çalışmıyor. Nasıl bir çare bulabilirim? Yukarida yazili olan cwm recovery olmadi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;

      Yüklemeye çalıştığınız rom custom bir rom :custom romlar yükleme sonucu ne gibi sonuçlar doğurur öngörülmesi çok zordur bu yüzden pek tavsiye etmiyoruz.
      İçinde bulunduğunuz durumdan birde aşağıdaki klavuzdaki adımları dikkatlice uygulayarak kurtulabilirsiniz.
      http://jiayuturkey.blogspot.com/2012/12/jiayu-g3-flash-recovery-recovery-moduna.html

      Saygılarımla

      Sil