17 Aralık 2012 Pazartesi

Genel Inceleme

JIAYU G3 GENEL INCELEME
Şimdi birazda telefonumuzun özelliklerinden bahsedelim  özellik tablosunda gördüğümüz gibi telefonumuz öncelikle 4,5 inçlik HD IPS Retina Screen özellikli bir ekranla geliyor bugün itibarı ile en telefonlarda görülen en yüksek çözünürlük olan yüksek 1280x720 çözümürlük ile geliyor.
Kullanılan cam ise Samsung telefonlardan hatırlayacağınız Corning firmasının ürettiği Gorilla Glass ismiyle akkıllarımıza kazınan mucize icat kullanılmış ki bu cam ultra kırılmazlığa ve çizilmeme özelliğine sahip özel bir cam türü.






Yandaki Gorilla Glass Tanıtım videosunu izlemenizi tavsiye ediyoruz.




Jiayu G3 Gorilla glass Test Videosu




Gelelim Ürünün kamera sistemine iletişim için kullanılan ön kamera ve fotoğraf çekimi için kullanacağımız arka kamerası bulunmakta Ön kamera 2 MP arka kamera ise 8 MP fotoğraf çekimi yapmaktadır. 

Video çekimi ise HD kalitesinde yapabilmektedir.
İşte size Jiayu G3 ile çekilmiş birkaç fotoğraf örneği.




















Ürün ile birlikte bir adet 2750 mAh gücünde batarya gelmekte buda kullanıma göre ortalama 2 gün pil ömrü sunmaktadır uzakdoğu ve replika telefonlarda şimdiye kadar görülen en güçlü bataryaya sahip.

Ürün çift hatlıdır.İkisi de aynı anda kullanılabilmektedir ülkemizde kullanılan tüm operatör ve şebeke frekanslarını desteklemektedir 3g iletişim ve internet konusunda bir sıkıntı yaşatmayacaktır.

Hafıza olarak dahili 4 gb hafıza bulunmaktadır 1 gb ise RAM bulunmaktadır mini SD yuvası bulumaktadır 32GBa kadar kadar memory kart ile arttırılabilir.
 Chip setimiz Mediatek firmasının ürettiği ve tüm uzakdoğu telefonlarından aşina olduğumuz MT6577(Cortex A9) çift çekirdekli  işlemcisi 1 Ghz hızında çalışıyor.Android 4 işletim sistemi ile geliyor ürün uzakdoğu markası olduğu için forumlarda ve kendi sitesinden rahatlıkla güncelleme ve yeni romlara ulaşılabiliyor.Ekran kartı olarak PowerVR SGX Series5 3D kullanılmış piyasadaki tüm android oyunlarını 2D 3D rahatlıkla kaldırıyor.Dahili GPS özelliği ile de navigasyon kullanabiliyorsunuz.5 noktalı dokumnmatik ile 5 dokunuşu aynı anda algılayabiliyor.Malzeme kalitesi olarak pahallı telefonları aratmayacak cinsten olduğunu gördük arka kapak esnek plastikten yapılmış.Ön yüzeyde ise fırçalanmış metal kullanılmış tasarım olarakta gözümüze hoş göründü.



 Gizchina blogger Andy tarafından yapılmış iyi bir kutu açma videosu

 
Burdada Jiayu G3 ve en çok satılan uzakdoğu telefonlarından HDC Galaxy S3 EX ve Newman N1 Antutu Benchmark sonuçlarını görüyoruz.
Detaylı bir video inceleme.

DILERSENIZ JIAYU G3 ILE ILGILI TÜM SORULARINIZI BLOGA YORUM YAPARAK SORABILIRSINIZ MEMNUNIYETLE CEVAPLANDIRIRIZ. 

4 yorum:

  1. FDHaber Cihan. Ellerine Sağlik Cok guzel bir blog olmuş.

    YanıtlaSil
  2. arkadaşlar ben yeni aldım malesefki g3n modeli ve gps sorunlu uyduları bulmuyor !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Aybars Bey,

      Herhalde cihaz sizi biraz yormuş elinizdeki cihazın ayarları başka ülkelere göre yapılandırılmıştır bu arızayı yaşayan başka kullanıcılarda olmuştu örnek blogumuz takipçilerinden piyango bey onun sorunu ayar yaparak çözüldü aşağıdaki linkteki makaleye yapılan yorumları inceleyerek kendi cihazınıza uygularsanız büyük ihtimal sorununuz çözülecektir cihazlar hakkında lütfen genelleme yapmayınız.
      link http://jiayuturkey.blogspot.com/2013/01/jiayu-g2-plusmtk-6577-jelly-bean-412.html?showComment=1367336139663#c2278717068273834734

      Sil